top of page
Engage Talent Mirjam Klompenhouwer - Over.jpg

Over mij

Over mij: Text
Over mij: Projects

Mijn missie

Het is mijn missie om een verandering teweeg te brengen in de advocatuur. Ik wil - samen met jou - de advocatuur toekomstbestendig maken. Ik wil advocaten leren werken vanuit hun kracht, zodat zij de beste prestaties leveren én energie overhouden om van het leven te genieten.

In de 7,5 jaar waarin ik als advocaat heb gewerkt heb ik te vaak gezien dat goede (jonge) advocaten en adviseurs weglopen bij kantoren, of zelfs uitvallen met een burn-out. Daar wil ik verandering in brengen. 


Enerzijds door medior en senior advocaten en adviseurs in hun kracht te zetten en ze het zelfvertrouwen en de woorden te geven om richting te geven aan hun eigen carrière op een manier die past bij hun unieke situatie en talenten. 


En anderzijds door een brug te slaan tussen partners en hun teams. Ik laat zien hoe je de betrokkenheid van werknemers en hun werkgeluk vergroot. Hoe je met de juiste aanpak het maximale uit je mensen haalt, je de beste mensen kunt aantrekken én je de beste resultaten haalt. Voor jezelf, je team en je cliënten.

Zo geef ik jou de tools en de strategie om te werken aan een succesvolle toekomst. En werken wij samen aan een succesvolle toekomst voor de advocatuur. 

Hieronder lees je meer over mij, mijn talenten en mijn ervaringen. 

Engage Talent Mirjam Klompenhouwer.jpg

Mirjam Klompenhouwer

Strategic Talent Partner and Coach for Law Firms

Mijn talenten in combinatie met mijn jarenlange ervaring als advocaat heb ik samengebracht in de Talented Growth Formula. Ik help jou het maximale uit jezelf en je team te halen, zodat jullie met plezier het hoogst haalbare resultaat kunnen behalen voor jullie cliënten.

Met de talenten individualisering, relatievorming, analytisch en empathie staat mijn leven in het teken van het lezen van mensen en situaties. Dit helpt mij om relaties op te bouwen, maar het dient ook mijn actiegerichtheid, sturingskracht en strategische talent. Ik herken de unieke talenten van ieder individu en ben gedreven om richting te bepalen en mensen in beweging te krijgen. Ik maak bespreekbaar wat er speelt, zodat (onuitgesproken) frustraties niet langer in de weg staan aan de sfeer, prestaties en groei van een team. 


Dat is belangrijk voor mij, omdat mijn prestatiegerichtheid, verantwoordelijkheidsgevoel en maximalisering altijd gaan voor het hoogst haalbare resultaat. Daar wil ik jou ook toe uitdagen. 

Over mij: About

Mijn achtergrond

Doordat ik 7,5 jaar als advocaat heb gewerkt bij gerenommeerde kantoren in binnen- en buitenland weet ik wat er speelt in de advocatuur. Ik spreek jouw taal en begrijp waar je vandaan komt.


Ik ben gestart bij NautaDutilh in Rotterdam. Na vier mooie jaren daar heb ik ervoor gekozen mij te specialiseren op het gebied van Litigation bij niche-kantoor BASE Advocaten. Het avontuur en de wens voor internationale werkervaring brachten mij tot slot bij VanEps Kunneman VanDoorne op Curacao.


Ik werkte altijd met liefde in het vak, maar ik miste wel de aandacht voor het individu. Niet gek gelet op mijn talenten. 

Dat weet ik nu, omdat ik mij in 2021 intensief ben gaan verdiepen in CliftonStrengths. Eerst op persoonlijk vlak, daarna met het oog op optimalisatie van de prestaties en het werkgeluk van individuen en teams.


Persoonlijk heb ik ervaren hoeveel inzicht, zelfvertrouwen, rust en energie ik heb gekregen door - vanuit de positieve psychologie - open en eerlijk naar mezelf te kijken. Ik weet nu wat mijn kracht is en hoe ik die verder kan ontwikkelen. Maar ik besef me ook wat mijn zwaktes zijn en waar ik op leegloop. Ik weet daardoor welke situaties ik moet creëren én welke ik zoveel mogelijk wil vermijden.

Dat inzicht in mijzelf gaf mij de drive om ook anderen in hun kracht te zetten. Ik volgde een opleiding bij de Zuid-Afrikaanse Dries Lombaard, een van de meest ervaren opleiders/coaches ter wereld op het gebied van talenten. Hij gaf mij de praktische tools om het wetenschappelijke onderzoek dat de afgelopen 60 jaar is gedaan naar talent, te vertalen en toe te passen op de ontwikkeling van leiders, teams en organisaties. 

Ik gun jou het inzicht, het werkplezier, de energie en de kracht die ik zelf heb gekregen door te werken met en vanuit mijn talent!

Over mij: Text
FullColor_1280x1024_72dpi_edited_edited.jpg

Ik vier met jou wat je hebt bereikt en ik ben enthousiast over waar je heen gaat.

Over mij: About
bottom of page