top of page

Lees hier de ervaringen van anderen

2022-10 Jolanda kleur - 9315.jpg

"Mirjam's aanpak is persoonlijk, prettig, deskundig en praktisch."

Jolanda, Marketingadviseur

Your Talented Growth Journey

"Ik was vooral op zoek naar balans en meer rust in mijn leven en werk. Mijn voornemens om mijn keuzes beter te maken zodat ik meer rust zou ervaren, strandden steeds. Ik bleef het onrustige gevoel houden dat ik te kort schoot of achter de feiten aanliep terwijl ik constant in de actie-modus stond. 

 

Mirjam heeft me inzichten gegeven die mij helpen mijn denkpatronen en gedrag te herkennen en bij te sturen. Door dat te doen op basis van mijn talenten is het niet geforceerd maar voelt het heel natuurlijk. En dat heeft het makkelijker gemaakt om mijn coachingsdoel te bereiken. 

Ik ben vooral enthousiast over de aanpak van Mirjam: zij gaat uit van de talenten die je hebt ontwikkeld, en het goed managen ervan. Hierdoor kwamen mijn talenten, dus mijn sterke kanten, niet onder druk te staan maar heb ik geleerd ze op een betere manier te gebruiken. In combinatie met een beter inzicht in mijn minder sterke kanten, kan ik meer balans in mijn leven brengen. 

 

Ik kijk met veel plezier terug op het coachingstraject met Mirjam. Haar aanpak is persoonlijk, prettig, deskundig en praktisch."

"Achteraf geziehad ik eerder in mijn loopbaan dit traject willen doen."

Elleke van de Pol, Afdelingsmanager communicatie en marketing Ziekenhuis Gelderse Vallei

Teamontwikkelingstraject

"Het is de persoonlijke benadering die het werken met Mirjam zo prettig maakt. Natuurlijk denken we allemaal precies te weten waar we goed in zijn en wat we minder goed kunnen. Maar is dat echt zo? En vinden we waar we goed in zijn dan ook altijd het leukste om te doen?

 

In oktober 2022 startte is als afdelingsmanager communicatie en marketing bij ziekenhuis Gelders Vallei. Ik had het geluk binnen te komen bij een team dat net de eerste stappen had gezet met Engage Talent. Een team dat goed staat, goed samenwerkt, maar dit nog meer wilde doen vanuit de verschillende talenten die elk individu met zich meebrengt. Om er zo voor te zorgen dat je nog meer energie uit je werk haalt en ieders talent om de meest effectieve manier inzet. Ik kon samen met mijn collega’s dus zo mee in deze ontdekkingstocht die als ik er nu op terugkijk voor zowel het team als voor mij individueel heel waardevol blijkt te zijn.

 

Ik werk alweer zo’n 16 jaar in het communicatie vak. In die jaren heb ik echt wel geleerd wat ik wel en vooral ook niet kan. Maar nooit eerder keek ik hier op de manier naar zoals Mirjam dit doet, vanuit je eigen talenten en hoe talenten elkaar versterken of juist niet. In de gesprekken met Mirjam weet zij ook de juiste voorbeelden naar voren te halen die precies verwoorden en verbeelden hoe een talent tot zijn recht komt. Wat je van nature al doet, maar door dit traject weer even als uitzonderlijk talent kan bestempelen.

 

Achteraf gezien had ik eerder in mijn loopbaan dit traject willen doen. Weten welke talenten je bezit en hier meer de focus op leggen brengt je echt verder en maakt je werk ook gewoon veel leuker. Mirjam kan je hier met haar scherpe blik en toch vriendelijke benadering heel erg in verder helpen."

"Ik ben nu minder onzeker en juist trots op mijn werk. Ik heb mezelf opnieuw kunnen positioneren. Dat gun ik anderen ook."

Larissa, senior advocaat

Your Talented Growth Journey

"Toen ik met Mirjam het Engage Talent coachingstraject aanging was ik 9e jaars advocaat en wilde ik graag senior worden. Ik zag anderen om mij heen die stap maken en dan bekroop mij het gevoel “dat wil ik ook”. Het voelde echter ongemakkelijk om te praten over die volgende stap, laat staan om die volgende stap af te dwingen. Mijn bescheidenheid en het gevoel dat ik niet te veeleisend mocht zijn hielden mij tegen. Zo hield ik mezelf in een underdogpositie. Daar wilde ik vanaf. Want ambitie om door te groeien heb ik wel degelijk.

 

Ik was op zoek naar meer vertrouwen in mijn eigen kunnen én ik wilde me sterk voelen om te gaan staan voor wie ik ben en wat ik wil. Ik wilde uit die underdogpositie. En dat is me gelukt.

 

Door het coachingstraject met Mirjam ontdekte ik dat ik helemaal geen allrounder hoef te zijn (of kan zijn). Iedereen heeft zijn eigen kracht. Ik werd me bewuster van de gebieden waarop ik uitblink en van mijn eigen toegevoegde waarde. Tegelijkertijd besef ik mij nu heel goed dat ik ook niet alles hoef te weten en het goed is om af en toe hulp te vragen. Door dat te accepteren groeide mijn zelfvertrouwen en kreeg ik de moed om het gesprek aan te gaan over mijn ambities. Het voelde heel krachtig om eindelijk op die manier over mezelf te kunnen praten. En ik kreeg te horen dat ook kantoor het fijn en verhelderend vond dat ik mij uitsprak over mijn ambities.

 

Ik boekte gelijk resultaat. Ik ben senior advocaat geworden en heb daarnaast een externe positie naar me toegetrokken in een internationale netwerk van advocaten. Daar haal ik veel energie uit. En mijn werk wordt alleen maar leuker. Ik durf mijn rol nu te pakken, waardoor ik steeds meer verantwoordelijkheid krijg en steeds meer beslissingen zelfstandig neem. Tegelijkertijd loop ik met meer vertrouwen en gemak naar een collega om even te sparren. Ik voel me nu sterk en ik weet dat als ik zo doorga er nog een mooie toekomst voor mij bij kantoor is.

 

Tegen iedereen die overweegt om met Mirjam samen te werken zou ik zeggen; doen! Mirjam kan je echt verder helpen om die volgende stap in je carrière te nemen. Ze helpt je inzien waarin jij uitblinkt en waar jouw toegevoegde waarde ligt. Wat ik daarbij fijn vond is dat ze blijft doorvragen. Ze helpt de vinger op de zere plek leggen, op een hele prettige en ongedwongen manier. En ze hielp me op een praktische en fijne manier om concrete stappen te nemen om vooruit te komen. Ik ben nu minder onzeker en juist trots op mijn werk. Ik heb mezelf opnieuw kunnen positioneren. Dat gun ik anderen ook."

"I would greatly recommend taking up coaching with Mirjam, she has the talent to bring the best out of her clients and to create greater mental clarity about potential roads ahead."

Felice, Programme Manager UN

Your Talented Growth Journey

"For the past thirteen years, I made part of my dreams come true by working as an expat in three different countries and in different international roles. Slowly, I had begun to feel like I was no longer in control of my career path and that I had ended up on a one-way street leading to a predictable but not per se endearing future. In addition, my personal situation had changed from being a single professional, to married with kids. I had come to realize that I wanted to have a fulfilling career, but also balance this with a thriving family life.

At this crossroad, I approached Mirjam at Engage Talent. I needed help to take the leap to start something new again.

I came to Mirjam to better understand and communicate my talents, find out what drives me and to develop my vision for the future. Mirjam helped me open my eyes to a world of possibilities out there and find the potential in myself. The approach that she took, by focusing on my talents, and by making me understand what aspects of a job or work environment either drive me forward or hinder my progress, greatly improved my self-awareness. Throughout our coaching period, Mirjam guided me in finding out what is important to me, and she helped me come to the realization that finding a challenging job and having a balance in life are not two things that exclude each other.

Mirjam has a strong eye for the capabilities of her client. She also realizes what blockages might be there that hinder a person to make a change. Without asserting herself, she helped me lift some of the things that were limiting me from making the changes that I desired in my life. After a session with her, I would feel lighter, more self-assured and with a great belief that if I would stay close to myself, I would make the right decisions for the next steps.

Fast forward a few months, and I have managed to find a new challenging job opportunity, in my home country, ensuring that I can both fulfil my career aspirations and have a balanced family life. Throughout my application process for the new job, I used what I learned from my coaching with Mirjam, and this helped me not only to ‘sell’ myself, but also to judge whether the new role and team would be a good fit for me. I would greatly recommend taking up coaching with Mirjam, she has the talent to bring the best out of her clients and to create greater mental clarity about potential roads ahead. I think my coaching with her has been a worthwhile investment. Mirjam helped me realize that for me there is no fun in playing small and that only by taking some risks and making changes, I am meeting my potential."

Profielfoto Meike _edited.jpg

"Ik voel me krachtiger en energieker. Ook laat ik me minder tegenhouden door negatieve overtuigingen en de neiging om te pleasen."

Meike, (freelance) HR adviseur

Your Talented Growth Journey

"Ik kwam bij Mirjam omdat ik al een tijdje aan het worstelen was met mijn energie op werk. Ik kon heel goed duiden waar ik niet goed in was, maar het koste me veel moeite om te benoemen waar ik wél goed in ben. Ook ontbrak het me soms aan lef, of liet ik me weerhouden om initiatief te nemen, door mijn hang naar perfectie en neiging om te pleasen.

 

Sinds ik voor mezelf ben gestart als HR adviseur, begon dit me steeds meer in de weg te zitten. Ik wist dat ik dit patroon moest doorbreken om mijn energie terug te krijgen én de impact te maken die ik zo belangrijk vind. 

 

Ik wilde leren om meer ruimte te nemen voor mezelf én mijn initiatieven en hoe ik mijn talenten krachtiger kan inzetten voor mijn opdrachtgevers. Ik ben heel blij dat ik met deze vraag bij Mirjam ben gekomen.

 

Zij heeft met zeer professionele begeleiding in de sessies en met passende opdrachten daarbuiten, in korte tijd een enorme verdieping gebracht in mijn zelfinzicht. Ik voel me krachtiger en energieker. Ook laat ik me minder tegenhouden door negatieve overtuigingen en de neiging om te pleasen.

 

Ik kan tegenwoordig beter benoemen wat mijn talenten zijn, ik weet wat mijn behoeftes zijn en durf mijn intuïtie te volgen. Daardoor ben ik nu beter in staat mezelf te profileren. Ik sta voor mijn visie en weet wat voor opdrachten ik zoek en waarom. Daarbij kan en durf ik nu onder woorden te brengen wat mijn unieke toegevoegde waarde is en welke randvoorwaarden voor mij belangrijk zijn om het maximale uit de opdracht te halen.

 

Zo lukt het me om opdrachten naar me toe te trekken en te focussen op onderwerpen waar ik écht impact kan maken voor mijn opdrachtgevers.

Voor iedereen die houdt van een goed gefundeerde, professionele en praktische aanpak, wens ik het je toe om met Mirjam te mogen werken."

201028_Base Advocaten#0077 Kleur_edited_edited.jpg

"Ik heb voor het eerst mijn eigen verhaal. Ik weet wie ik ben, wat ik nodig heb en waar ik voor sta! Ik raad werken met Mirjam zeker aan!"

Sanne, advocaat

Your Talented Growth Journey

"Voordat ik met Mirjam ging werken voelde ik dat er meer in mij zat. Ik vroeg me af “wie ben ik en wat werkt voor mij”? Ik was op zoek naar meer zelfvertrouwen en dat heb ik dankzij Mirjam gekregen.

 

Mirjam is een warme en kundige coach die een gestructureerd traject met je doorloopt. Ze weet waar zij het over heeft. Hierdoor heb ik goed inzicht gekregen in mijn talenten en ervaren hoe het is om vanuit die talenten te opereren en in mijn kracht te staan. 

 

Wat ik tijdens de sessies opstak, was ook steeds direct toepasbaar in de praktijk. Ik kon er actie op ondernemen en zo voelde ik direct wat een verschil het maakt om met meer zelfkennis en zelfvertrouwen je werk te benaderen. Daar voel ik me nu goed en sterk bij en ik zie de goede resultaten die ik ermee haal. 

 

Dat is niet alleen fijn, maar maakt ook dat ik daadwerkelijk heb geleerd hoe met mijn talenten om te gaan. En nu ik mijn talenten ken en begrijp heb ik ook minder frustraties. 

 

Door Mirjam weet ik wat mijn talenten zijn, durf op mijn talenten te vertrouwen en daar ook naar te handelen. Ik heb voor het eerst mijn eigen verhaal. Ik weet wie ik ben, wat ik nodig heb en waar ik voor sta! Ik raad werken met Mirjam zeker aan!"

"Het beeld van mijzelf is veel sterker geworden. Ik merkte het effect in sollicitatiegesprekken, waarbij ik mezelf krachtig kon omschrijven, zonder het gevoel te hebben dat ik overdreef."

Janneke, adviseur

Your Talented Growth Journey

"Ik kwam bij Mirjam omdat ik het gevoel had in een hokje vast te zitten op mijn werk. Steeds vaker voelde ik mijn energie weglekken. Voordat ik een volgende stap nam in mijn carrière wilde ik dan ook een duidelijker profiel opstellen van mezelf. Ik wilde weten hoe ik het beste uit mezelf kan halen en hoe ik dat energielek kan voorkomen.

Ik heb het traject met Mirjam als zeer waardevol ervaren. Dankzij haar coaching heb ik veel scherper waar mijn krachten liggen, maar ook wat ik nodig heb en waarop ik leegloop. Het beeld van mijzelf is veel sterker geworden en daardoor kan ik ook beter op anderen overbrengen wie ik ben en wat je van me krijgt (en wat niet). Ik merkte het effect hiervan in sollicitatiegesprekken, waarbij ik mezelf krachtig kon omschrijven, zonder het gevoel te hebben dat ik overdreef. Het resultaat was een nieuwe baan!

Mirjam heeft een prettige manier van coachen. Ze is scherp, analytisch en vriendelijk. Ik voelde me vrij om open tegen haar te zijn. Wat mij betreft een aanrader om een coachingstraject te volgen bij Engage Talent!"

bottom of page