top of page
Search

7x Dit heeft jouw team van jou nodig om optimaal te presteren
Betrokken werknemers zijn gelukkiger, loyaler én presteren beter. Bedrijven die hoog scoren op “employee engagement” hebben 41% minder verzuim, zijn 21% meer winstgevend en hebben 10% hogere cliënttevredenheid dan bedrijven die laag scoren als het gaat om betrokkenheid van werknemers. Het is dan ook confronterend om te lezen dat wereldwijd slechts 13% van de werknemers zich écht betrokken voelt bij hun werk. Hoe vergroot jij de betrokkenheid van jouw advocaten? Ik zet zeven tips op een rij.


1. Zorg dat je advocaten weten wat er van ze verwacht wordt


Duidelijke en heldere verwachtingen zijn fundamenteel voor werknemers om goed te kunnen presteren. Dit werkt twee kanten op. De advocaat die weet wat van hem verwacht wordt voelt zich zekerder en presteert beter. Daardoor kan jij blindelings op hem vertrouwen. Als het werk niet overeenkomt met de verwachtingen, dan blijf je allebei gefrustreerd achter.


Zo doe je dat

Jij wilt dat de advocaten met wie je werkt het beste werk afleveren. Neem je advocaten mee in wat dat voor jou betekent. Zeg niet alleen wat je verwacht maar definieer en bespreek de verwachtingen die je expliciet en impliciet oplegt aan je werknemers. Schets een beeld van wat “het beste werk” voor jou is en help je advocaten (of andere teamleden) herkennen hoe hun werk bijdraagt aan het succes van de zaak, het team, kantoor en cliënt.


2. Zorg dat je advocaten de beschikking hebben over de benodigdheden om hun werk te doen


Ja, dit ziet op fysieke hulpbronnen zoals laptops, een snel netwerk en toegang tot databases met de meest recente jurisprudentie, artikelen en achtergronden. Maar het gaat ook over contact tussen jou en je werknemers. Wat jouw advocaten van jou nodig hebben is “empowerment”. Stel ze in staat om het maximale uit zichzelf te halen en creëer een omgeving waarin ze de ruimte krijgen om dat te doen.


Zo doe je dat

Doe geen aannames over wat jouw advocaten van jou nodig hebben, maar vraag het ze en luister naar het antwoord. Doe je best om daaraan te voldoen en ga ervoor staan in de organisatie als dit nodig is. Wanneer heb jij hier voor het laatst naar gevraagd?


3. Laat je advocaten zoveel mogelijk doen waar ze goed in zijn


Advocaten zoeken een werkgever die ze een doel en groei biedt en waar ze hun talenten op een dagelijkse basis kunnen inzetten. Ze zoeken autonomie, een werkcultuur en collega’s die inspireren en uitdagend en interessant werk (zo concludeert ook Robert Walters in haar jaarlijkse Salary Survey). Zien ze die mogelijkheid niet of niet meer, dan nemen ze ontslag.


Zo doe je dat

Leer je werknemers écht kennen. Herken en begrijp hun talenten, wat dat voor hen betekent en hoe je ze het beste kunt begeleiden. Praat met je advocaten over hun unieke toegevoegde waarde en zet ze in een positie waarin ze die maximale waarde kunnen toevoegen. Pas je benadering en begeleiding van je team daar zoveel mogelijk op aan.


4. Geef regelmatig een blijk van waardering


Advocaten willen meer dan een nummertje zijn. Ze willen weten dat iemand zich on hen bekommerd als persoon. Als dat het geval is dan zijn ze eerder geneigd nieuwe ideeën te uiten en anderen te ondersteunen, zowel in werk als privé. En ze beoordelen hun werk-privé balans beter.


Zo doe je dat

Weet wat belangrijk is voor je advocaten om zich gewaardeerd te voelen. Ga het gesprek aan over prestaties en verwachtingen, erken ze in wat ze doen, geef een blijk van waardering en respecteer ze zoals ze zijn.


5. Stimuleer je advocaten om zich te blijven ontwikkelen


De nummer 1 reden waarom mensen ontslag nemen is een gebrek aan ontwikkeling en groei. Het gaat dan niet alleen om het krijgen van promotie. Ontwikkeling ziet op de inzet van de unieke talenten van ieder individu. Zorg dat je advocaten hun talenten kunnen inzetten in verschillende rollen, posities en zaken. En moedig ze aan om te investeren in vaardigheden die ze kunnen gebruiken om hun talenten nog beter tot hun recht te laten komen.


Zo doe je dat

Begeleid je werknemers door te identificeren waar ze hun talenten kunnen inzetten en waar ze dat bijvoorbeeld nog niet goed hebben gedaan. Motiveer ze om de beste versie van zichzelf te zijn, om meer te doen dan wat zij denken dat mogelijk is. Moedig ze aan om nieuwe vaardigheden te leren en geef ze hiervoor de ruimte. Laat ze samenwerken met mensen die hun talenten aanvullen, of die als mentor kunnen functioneren.


6. Bespreek twee keer per jaar de voortgang van je advocaten


Het gaat hier niet per se om formele “beoordelingsgesprekken”. Het belangrijkste is dat je werknemers weten hoe ze het doen, hoe hun werk wordt ontvangen door anderen en hoe de toekomst eruitziet voor ze. Als een leidinggevende regelmatig de voortgang van werknemers bespreekt, hebben die werknemers eerder het idee dat ze eerlijk betaald worden, is de kans groter dat ze blijven bij het bedrijf en is de kans twee keer zo groot dat ze het bedrijf aanraden bij anderen om er te werken (zo concludeerde Gallup na uitgebreid onderzoek).


Zo doe je dat

Check regelmatig bij je werknemers hoe het gaat. Niet alleen tijdens formele gesprekken, maar ook op informele momenten. Loop één keer per week bij je werknemers binnen, of plan het eerste uur van je werkweek voor Teams/Skype/Zoom-calls met je teamleden. Vraag hoe het met ze gaat, of ze iets nodig hebben van jou die week om hun werk goed te kunnen uitvoeren. Verlaag de drempels en geef ze feedback of tips om hun resultaten te blijven verbeteren.


7. Investeer in de Talented Growth Formula


Je kunt bovenstaande tips pas effectief en succesvol toepassen als je tijd steekt in (i) het leren kennen van jezelf en (ii) het leren kennen van je team. Want ieder individu is anders, en ieder team is uniek.


En ik weet het: tijd is schaars en jij vraagt je waarschijnlijk af waar je de tijd vandaan moet halen. Ik help je hierbij.


Zo doe je dat

Mijn Talented Growth Formula is erop gericht jou de kennis en de praktische tools te geven om bovenstaande tips te implementeren. Met die praktische benadering blijft het behapbaar én effectief.


Zo levert investeren in talent juist tijd en geld op. Met jouw persoonlijke manier van leidinggeven ben jij in staat om een maximaal gemotiveerd en presterend team neer te zetten. Een team dat voor jou en kantoor door het vuur gaat en nog jarenlang met plezier en succes zal samenwerken.


Wil jij ook leren hoe jij het verschil kunt maken voor jouw mensen? Wil je weten hoe je jouw advocaten motiveert en betrokken houdt? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend Talent Consult of neem contact met mij op.79 views0 comments

Comments


bottom of page