top of page
Search

9 Vragen die je helpen jouw unieke leiderschapsstijl te ontdekken

Wat is jouw leiderschapsstijl? En hoe kom je daar achter? 

 

Als je gaat zoeken vind je oneindig veel lijstjes met kwaliteiten waaraan leiders moeten voldoen. De mooiste en hipste termen passeren de revue. Ben jij autoritair, democratisch of juist meer van het "laissez-faire"?


Een andere veel gekozen strategie is te kijken naar hoe anderen het doen. En dat dan kopiëren. Je leest dit ook vaak als advies. Kijk naar je grote voorbeeld, wat kan je van hem of haar leren / overnemen?


Als dat je aanpak is geweest, is de kans groot dat je geen stijl hebt gevonden die 100% bij jou past.


Maar er is goed nieuws. Je hoeft helemaal niet te kiezen!


Wat is een goede leider?

Er is een betere manier om jouw leiderschapsstijl te ontdekken. Een die niet uitgaat van "de juiste manier" van leidinggeven. Maar uitgaat van jouw unieke persoonlijkheid en stijl.


Want iemand die krampachtig leiderschapskwaliteiten probeert aan te nemen die niet natuurlijk passen, zal weinig overtuigend zijn. En lastig vertrouwen winnen. Het blijft geforceerd en dat wordt gevoeld. Los daarvan kost het onnodig veel energie en frustratie bij de leidinggevende zelf. Het levert geen blijvende resultaten op.


Goede leiders beginnen dan ook ergens anders: met bewustwording, zowel van henzelf (wat zijn mijn sterke punten) als van hun functie (hun rol en verwachtingen).


Wat is jouw unieke leiderschapsstijl?

Het is lastig iets doelgericht te gebruiken waarvan je je niet bewust bent. Daarom help ik je graag een handje op weg.


Ontdek hoe jij leiding geeft op 9 verschillende onderwerpen door de volgende vragen te beantwoorden die Gallup ontwikkelde om jouw unieke leiderschapsstijl te ontdekken.


  1. Hoe ga jij de verbinding aan met anderen? Welke patronen zie je terug in jouw relaties?

  2. Hoe ga jij om met ontwikkeling van anderen? Ben jij iemand die snel een compliment geeft of de kracht van een ander (h)erkent?

  3. Hoe beslis jij of het tijd is voor verandering? En hoe help jij anderen zich voor te bereiden op die verandering?

  4. Hoe inspireer jij anderen?

  5. Hoe los jij problemen op?

  6. Hoe orden jij je gedachten?

  7. Hoe communiceer jij met anderen? Hoeveel praat je en wanneer luister je?

  8. Hoe hou jij jezelf verantwoordelijk voor jouw rol?

  9. Wat verwacht jij van jouw teamleden als het gaat om het nakomen van afspraken?


Je zult erachter komen dat sommige dingen vanzelf gaan en dat je over andere moet nadenken.

 

Bedenk hoe jouw unieke aanpak jou helpt bij het uitvoeren van jouw rol. Wat kun jij bewuster toepassen? En is er iemand die jou kan helpen op de punten waar jij je minder sterk voelt?


Wil jij jouw unieke leiderschapsstijl ontdekken en jouw kracht doelgericht inzetten voor het succes van jezelf en jouw team? Dan is mijn exclusieve leiderschapstraining iets voor jou. Neem een kijkje op mijn website om meer te leren over deze training of neem contact met me op. Geen interesse in een groepstraining? Ook met individuele coaching help ik je graag!
26 views0 comments

Comments


bottom of page