Heb jij ook het gevoel grip te verliezen op de nieuwe generatie advocaten? Weet je dat je iets moet doen om de beste mensen aan te trekken en te behouden, maar overzie je de mogelijkheden niet? Of denk je ‘ik heb geen tijd om me bezig te houden met de persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van mijn advocaten’? Als de generatiekloof voor jou niet te dichten lijkt, laat mij jou dan helpen een brug te slaan.
Want er is een (praktische) oplossing. Met de juiste strategie, tools, coaching en training help ik jou het maximale uit jezelf en je team te halen. Samen ontdekken wij het unieke DNA van iedere advocaat en van jouw team als geheel en ontwikkelen wij dit tot een superkracht.
Maar eerst moet mij iets van het hart.
De status van de advocatuur
Er wordt al jaren een hoop geschreven over de status van de advocatuur. De algemene opvatting: er is sprake van een generatiekloof die maar lastig te dichten is. Als je werkzaam bent in de advocatuur kan het meest recente artikel van het Financiële Dagblad hierover je bijna niet ontgaan zijn.
De nieuwe generatie advocaten wil een betere work-life balance, hun salarisstrook is niet meer doorslaggevend en ze willen een maatschappelijke bijdrage leveren. Ze laten zich niet lang(er) paaien met een mooie bar, ski-uitjes, skihut-borrels en kantoorfeesten. En de andere (minder hardop uitgesproken) kant van dit debat: ze weten niet wat ze willen, zijn ongeïnspireerd en weten niet meer wat écht werken is.
Met die uitgangspunten ontstaat er inderdaad een kloof die lastig te dichten is. Het versterkt het gevoel dat er geen aansluiting mogelijk is, want “het is nou eenmaal een andere generatie”. Laat mij een lans breken voor een andere gedachte.
Een probleem van mensen door de generaties heen
We leven in een samenleving die gericht is op het verbeteren van datgene waar iemand (en dus ook een ander) minder goed of zelfs slecht in is. Wij hebben niet geleerd te vertrouwen en te bouwen op wat goed is aan mensen. We spiegelen ons aan elkaar en proberen zo veelzijdig mogelijk te zijn.
Dit idee leeft – logischerwijs – ook in de advocatuur. Het uitgangspunt is nog te vaak dat advocaten goed moeten zijn in álles (overigens vormt de advocatuur daar geen uitzondering in). Dat waar advocaten minder goed in zijn noemen we “ontwikkelpunten”. Daar komt de focus op te liggen. Terwijl ruim 80 jaar onderzoek door Donald Clifton en Gallup Inc. heeft uitgewezen dat het veel effectiever is om mensen te laten doen waar ze goed in zijn. Laat advocaten werken vanuit hun talent en ze presteren beter, zijn gemotiveerder en gelukkiger. En ze zijn een stuk trouwer aan hun werkgever.
Wist je dat een loonsverhoging nodig is van meer dan 20% om werknemers weg te lokken van managers die ervoor zorgen dat hun werknemers betrokken (engaged) zijn en dat het vrijwel niks kost om werknemers weg te lokken die niet betrokken (disengaged) zijn? Meer daarover lees je in dit artikel.
Toch maakt (dit aspect van) leiding geven aan en het succesvol begeleiden van andere advocaten geen onderdeel uit van de opleiding van advocaten. Dat was 50 jaar geleden al zo, en dat is nog steeds zo. In dat opzicht is er dus niks veranderd.
Bruggen slaan met de Talented Growth Formula
Dan nu het goede nieuws. Ik kan hier – samen met jou – verandering in brengen. Met mijn Talented Growth Formula sla ik een brug. Niet alleen tussen generaties, maar tussen alle collega’s.
Vanuit de wetenschap en ervaring dat mensen veel meer kunnen bereiken door te investeren in hun talenten dan wanneer zij dezelfde tijd steken in het versterken van hun zwaktes, ontdekken we samen het unieke DNA van jou, jouw advocaten en het team als geheel. Wij ontwikkelen het talent dat je al in huis hebt tot een kracht. Zodat ieder individu doet waar hij of zij goed in is en plezier aan beleeft, en jouw team met plezier de hoogst mogelijke resultaten behaalt. Want niemand is zo veelzijdig dat hij perfect is, maar een team kan dat wel zijn.
Meer lezen over talent? Kijk dan op mijn website.
De cijfers
Wist je dat wereldwijd slechts 1 op de 3 werknemers het gevoel heeft dat hij de mogelijkheid krijgt om iedere dag te doen waar hij het beste in is? Als we dit aantal verdubbelen, kan dat jouw kantoor 6% hogere cliënt engagement opleveren, 30% minder personeelsverloop en 11% meer winst (zo volgt uit onderzoek van Gallup).
Groei door talentontwikkeling
Een talentgerichte werkomgeving waarbij een ieder zijn talenten en zijn rol in het team kent, is dan ook dé sleutel naar een toekomstbestendige groei van jouw kantoor. Het helpt mensen verbinden, ongeacht uit welke generatie zij komen. Het is niet voor niks dat 90% van de Fortune 500 bedrijven werkt met CliftonStrengths.
Laat mij jou helpen door te doen waar ik goed in ben, dan houd jij tijd over om te doen waar jij goed in bent.
Meer weten? Schrijf je dan nu in voor een vrijblijvend Talent Consult.
Comentários